What up.


Φ

The beauty of you
Gives me my fortitude
Stronger than any dark cloud
Screaming out loud

The sky is lit up
Day will be richer than night
So dont think of yesterday
Its here and now

Jobbat hela dagen idag. Älskling kom och hämtade mig och vi åkte direkt till Heron City för att kolla på den nyaste Harry Potter filmen. Den var bra, men långt ifrån lika bra som alla andra. Det var så himla lite action.
nej ska sova, jobbar hela helgen med.

Från jobbet igår:

Kund: Jaha, hur går det här till då?
Irena: Vi tar ett av dina barn och du får pengarna direkt i handen.

HAHAHAHAHAHA
så jävla skön hon är alltsåJag har insett att det kanske inte är så många som vet vad jag håller på med egentligen? Tänkte förklara lite kort för er nu.

Först och främst har ni ju deras (hemsida.)
Jag står i en galleria och främst delar ut flyers som skall locka kunder till det nystartade företaget som startades i September i år. Företaget startades i USA och har expanderat rejält på bara något år och finns nästan överallt. I stockholm har vi precis öppnat men finns redan på ungefär 11 ställen. Så det går fort.

När en kund väl kommer till mig så värderar jag deras guld, ger dom ett grampris och sedan får kunden själv avgöra vad denne vill göra. Om denne vill sälja guldet till mig så gör jag ytterliggare en värdering för att konstatera att det är guld rakt igenom föremålet. Vi lägger in guldet i datorn och ger sedan kunden pengarna direkt i handen.
Vårat koncept är alltså att vi finns tillgängliga för alla, man får kontanter direkt i handen. Vi har även ett sammarbete med polisen som kontrollerar allt vårat guld. Stenar och dylikt av värde som kunder väljer att skänka till oss, skänker vi sedan till välgörenhet. Guldet skickas till Barcelona där det smälts ner till guldtackor och sedan skickas till Dubai.
Vi återvinner alltså guld för att det skall kunna användas till att göra nya smycken utan att bryta upp flera ton mark och förstöra marken med tusentals olika kemikalier. För att få fram 12 gram guld måste man bryta upp över 1 ton mark. Ibland måste man flytta på hela byar för att komma åt det eller använda sig av dessa kemikalier. Vi gör alltså miljön en tjänst.

Vi använder oss av 4 olika test.
1. Magnet-testet - guld är ej magnetiskt.
2. Lupp-testet. En form av förstoringsglas för att kunna se stämplar.
3. Syra-testet. Vi använder oss av kungsvatten (saltpeterssyra och saltsyra) för att fastställa den exakta karatmängden i föremålet. Det kan vara stämplat 18 fast det i själva verket är 14, detta händer oftast utomlands.
4. Fil-testet. Man måste fila igenom smycket för att fastställa att det är guld rakt igenom och att det inte är pläterat guld. 


Lite kortfattat om det stora hela. Jag tycker vårat företag är strålande bra och jag älskar mitt jobb. Att vara utbildad Guldköpare är fan inte pjåkigt alltså. :)
KOM TILL OSS MED ERAT GULD!

I wonder why.

Jag satt på bussen iförrgår typ och funderade på hur många böcker jag läst det senaste året. Dom som känner mig vet att jag HATADE böcker mer än något annat, jag ville inte ens ta i dom. Det senaste året har jag läst omkring 18 böcker.

Just nu läser jag Alex Schulmans bok "Skynda att älska" där han skriver om sin pappa. På omslaget och på baksidan står det att boken rör väldigt många människor som läst den och Magnus Uggla skrev att han aldrig gråtit så mycket. Jag hann läsa 2 sidor i boken på bussen, tårar kom, jag läste 2 till och det kom så mycket tårar att jag fick sluta läsa för att de höll på att välla över... Sen kunde jag inte läsa mer. Men jag tog mig i kragen och har snart läst 150 sidor ur den och den är väldigt rörande.

Det fick mig att tänka på min egen pappa ibland. Jag satt och tänkte på när jag och Christian åkte till honom i somras i Galicien. Vi började prata om hans hjärtattack som han hade förra året pga allt arbete, rökande och drickande. Då berättar han att han hade fått en till hjärtattack för inte så länge sedan där han till och med dog.... Vad roligt att han ens berättade det för mig? Roligt att han inte orkade lyfta upp telefonjäveln till örat och slå mig en signal.. Dom hade lyckats få hans hjärta att slå igen efter 3 minuter eller vad han sa, dom trodde först inte att dom skulle kunna rädda honom, han var död.
Hur roligt är det? Gubbjävel. Skitroligt att berätta det i bilen på väg hem till hans hus från flygplatsen och jag sitter där, efter 4 år som jag inte träffat honom och gråter som ett barn.
Ibland är föräldrar bra dumma i huvudet. Ursäkta. Men sånt talar man väl ändå om?Trots att du inte finns så mycket i mitt liv längre
så skulle jag inte vilja leva ett liv utan dig.

Nog om känslor.
Nu ska jag och min reumatistiska rygg lägga oss.

adios fuckers


Dansa din djävul.


Lagade god noodliieeewookiie till nattemiddag ;)
Jag är kocken!

kollar igenom lite av mina serier då de nya avsnitten släppts :P :P :P :P :P eeehhhehehe.

Idag när jag jobbade så skulle idol finalisterna komma till Nacka forum (där jag jobbar för tillfället) och uppträda. Först går Andreas som är en jurymedlem förbi mig där jag står, och sen gick alla "idolerna" i ett släptåg förbi då uppträdandet och signeringen var klar. Och där står jag, helt instängd vid min "disk" då det var folk som blockerade min "utgång" och stod överallt runtomkring mig.... Får lite panik då det är så mycket folk, usch. Det jag tänkte komma fram till var iaf, att jag hade ingen aning om vem fan som var vem av idolerna, för jag följer inte skiten. Tycker det är sååååå LAAAAMMEEEE! Gillar bara uttagningarna då folk gör bort sig men inte resten. Alla små fjortisar skrek och dog då alla var där, GAAAH! VÄX UPP, hahaha :DJag har en deal med djävulen

(en låt, inget allvarligt så ta upp era hakor igen)PIIIIIIIZ
ciao

Fresh blood.


The moon shines on the autumn sky
Growin´ cold the leaves all die
I´m more alone than I´ve ever been
Help me out of the shape I´m in

After the fires before the flood

My sweet baby I need fresh blood

WOH!


- Eels - Fresh blood


Eat me

True Blood.

Åh vad jag ÄLSKAR true blood!

Här har jag samlat några videos från serien. mahaha.
En av de absolut vidrigaste scenerna i serien med Lorena och Bill!


Rått men roligt, man skulle bli ganska paff om någon sa så åt en ;)


ÅÅÅHHH vad jag älskar true blood. Så rått!


Jätte jätte mycket blod!! ;) ;)


och självklart massa romans ;) åååh vill verkligen att det ska vara Eric och Sookie!och böckerna... bättre än serien ;)
WHAAA!! får inte nog av det...

Twinkle little star.


Julbord.

(inlägget hade inte publicerats förut, gör de nu. haha)

Hi mates.

Bloggtorka utan dess like.
Jag la ett lösenord på bloggen för att fundera över om jag verkligen skulle ha kvar den eller inte. Men jag vill samtidigt ha den för att mina nära och kära hemma ska kunna se vad som händer i mitt liv då man kanske inte pratar så ofta med varandra längre. Så, beslutet blev att även om jag har bloggtorka och inte orkar skriva, så ska jag ha kvar den.

Vad har hänt senast? Jag fick jobb på Expert, jobbade två dagar och fick sedan jobbet på Goldbuyers så jag slutade på Expert och gick på en två dagars utbildning för att bli guldköpare. Jag har jobbat i 4 dagar nu och hade min första stängning ensam idag vilket gick jätte bra. Jag pratade mycket med tjejen som sålde tidningar brevid där vi har våran disk. Jätte trevlig tjej som också sökt jobb hos goldbuyers nu och även fått jobbet så hon börjar sin utbildning nästa vecka. Hon skulle även få jobba i samma butik som mig, jätte roligt.

Att värdera guld är fan bland det roligaste jag gjort. Däremot finns det inte så mycket kunder ute i Forum Nacka så vi ska flytta butiken till Tyresö centrum nu vilken dag som helst. Hoppas det finns mer att göra där för det är så roligt. Dock får jag vääääldigt ont i huvudet av alla syror vi använder för att värdera guldet och dess karat.

Lite bilder från jobbet kanske? :D


Syra-testet :> = huvudvärk.

Väger guldet, hur mycket skall vi köpa det för?

Flyers!


Fina julbollar i taket i gallerian ;)

Fina Chayma :)

Fina Sofie :)

Förklarar allt vi står för.

ÅH UNDERBART! Min bestod av cocosmjölk, annanas, mango, apelsin, vanilj yoghurt etc. AWESOME!!!!
det är alltså en smoothie.

Hahaha skyddisar!

Här ska det tamefan värderas guld!!! (naked juice bar i bakgrunden ♥)

Jag har så roligt på mitt nya jobb!


Förövrigt så var träden otroligt vackra imorse (och fortfarande).


Nu ska jag göra mig i ordning för att läsa ur min nya True blood bok. (Sjunde boken av nio, usch vad jag hatar att det bara är två böcker kvar...... Dom är så bra!!! ÄLSKAR DOM!) Jag köpte den sjunde boken igår och jag har redan läst 200 sidor av den :S av typ 350 sidor, FY MIG! Det går för fort :'( GÖR FETARE BÖCKER FÖR FAEN.

jag älskar att läsa ♥


KISSES

RSS 2.0